Special “Cuap-cuap” tentang si Kawan

Pengen banget nulis hari ini, tapi bingung mau ngomongin apa.
Terus tadi sempat bongkar-bongkar postingan lama, dan nemu sebuah puisi. Cieeee…. tiba-tiba jiwa puitis nya keluar
check this out

I was thinking of her right now, and some opinions just came up.🙂
So, I’m looking for old photos from Facebook, and find some. Here is it.
4691_1083865735442_5222846_n

6416_1109902906355_5189267_n

37648_1384833619451_4569840_n

38165_1384859420096_427006_n38165_1384859460097_4426555_n
You also can find another photos of us on my facebook.

Ok. Let’s talk about her.
She is my friend, my best friends actually. We first met was on high school (Matauli). We are attended the same class form X until XII. From the beginning we already be a friends.
We spend a lot of time together as a friends. Go to the same additional tutoring (Chemistry, Math, physics). I don’t remember
Are we both get into the same extracurricular(Pecinta Alam). Am getting Old, so I dont remember that thing anymore.. hahahah😛

And on the second year, Kami ikut yang namanya kelompok Kecil. our group name was Transformator. We choose this name because we are believe that someday we can be a person who can do something to this world. There are six (6) people who join on the Fist time we gathering as a group. But till the end, only four(4) who can survive (Me, Mentari, Nova and Evan). There is something happen, so they choose to leave our group (my ex and Kevin). Maybe because I broke up with my ex. and it’s feel weird when we met on a group (only my opinion).

On this KK(kelompok Kecil) We are learn how be a good people, learn about how mighty Jesus Christ, heard another story of her/his life, and get some advices when both of us having problem. We talk and listen to other at the same time.
I miss that moment.
When We graduated, we are attended different college. Me in Politeknik Informatika Del, Mentari and Evan in Universitas Sumatera Utara and Nova in Politeknik Negeri Medan. After that, we lost contact and busy with our college.
But, I always build a good communication with Mentari. I didn’t know how she spends their time on college. Yang aku tahu di kampus dia tetap mencari persekutuan (kelompok Kecil). And I really proud because She always do the best on her life.

Aku pernah menginap di kosan dia, ketika berkunjung ke Medan. Dan saat aku lulus, aku juga sempat bekerja di Medan selama 3bulan. Paling tidak, kita sempat menghabiskan waktu bersama. Cerita tentang apa yang terlewatkan dan apa yang diagan-angankan.

One day, when I stay overnight with her, She said that she want to going abroad.
“Mau kemana emang?” I asked her.
“Coba tebak” She said.
“German?” I give a clue. And she said “ya”. and I ask again,
“Kenapa German?”
“bla…bla..bla……………………”
She is also told that she want to find “suami bule” . When She said that, I laughed and asked why.
and She tell me the reason why she want to find bule. Although I don’t have the same opinion, I still support her.
She really had a spirit and faith to chase her dream. One years after I know her dreams, She talk to me and said that She is going abroad in the end of September 2013. Am really surprised and happy.
Aku sempat nanya, bagaimana respon keluarga besarnya waktu dia mengatakan akan pergi ke german. Dia bilang bahwa keluarga besarnya berat untuk melepaskan, tapi tetap mendukung keputusan yang dia ambil. Paling tidak dia sudah berani mengejar impian nya dengan pergi kesana. Bagaimana pun hasilnya nanti, dia tidak akan pernah menyesalinya. I hope so.

Teryata, sewaktu masih kuliah di Medan(pada akhir semester) dia sudah private bahasa german. One step ahead to chase her dream. Dia juga sudah mengumpulkan banyak informasi dan relasi yang bisa membantunya kelak disana. Mencari Host family disana. Setelah Wisuda dan mendapat host family, dia berkunjung ke jakarta skaligus mengurus visa. Heheheh🙂

On October 1th, 2013. She is leaving Indonesia and now live in Germany.
“Salut banget karena dia berani mengejar mimpi-mimpinya. Semua orang pasti memiliki mimpi yang ingin dicapai. Tapi hanya sedikit yang punya keberanian untuk mewujudkan nya. Beberapa diantaranya sudah merasa nyaman dengan kehidupan nya sekarang, sehingga hampir melupakan mimpi mereka. Sebagian orang masih sibuk mengumpulkan keberanian untuk mewujudkan nya. Dan bangga banget sama dia. Aku hanya berharap, dia bisa mencapai apa yang diangan-angankan nya disana. Mencari ilmu dan juga bisa bertemu dengan jodoh bule yang di-idamkan nya. Tetap andalkan Tuhan ya, ta. Karna apa yang telah dan akan kamu cari itu merupakan berkat dari tuhan. Semoga Tuhan tetap melindungi dan menyertai kamu, menjagai dan mencukupkan setiap kebutuhan kamu.
Aku iri pada mu, karna aq tidak seberani kamu dalam mewujudkan mimpi ku.
Walaupun kalian berkata bahwa aku gak boleh ragu, tapi tetap aja masih ragu. Aku masih mempersiapkan apa yang diperlukan sebelum menyusul kalian kesana.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s